Onderzoeken naar respijthuis en hospice voor Castricum

Onderzoeken naar respijthuis en hospice voor Castricum

Onderzoeken naar respijthuis en hospice voor Castricum

Redacteur Kennemerland
Castricum

Mogelijk komen er een hospice en een respijthuis in de gemeente Castricum. Momenteel lopen er onderzoeken naar de haalbaarheid ervan, vertelde wethouder Bert Meijer in antwoord op twee moties die CKenG wil indienen.

In Respijthuizen kunnen chronisch zieken tijdelijk logeren. Alkmaar had in augustus 2010 de landelijke primeur. Nogal wat Castricummers maken gebruik van de voorziening, wat de organisatie deed besluiten om in gesprek te gaan met Castricum voor een eigen respijthuis, vertelde Meijer afgelopen donderdagavond. Er heeft al een werkbezoek aan Alkmaar plaatsgevonden, en op 26 september is een verkennend gesprek geweest met het bestuur van het respijthuis Alkmaar. Inmiddels ie een onderzoek gestart. Daarbij wordt gekeken naar de daadwerkelijke behoefte, huisvesting en financiële haalbaarheid in Castricum.

De gemeente heeft geen hospice, de dichtstbijzijnde plekken zijn Alkmaar, Beverwijk en Krommenie. Omdat Castricum binnen het werkgebied van Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland valt kunnen inwoners van Castricum die aangewezen zijn op terminale zorg gebruik maken van het Hospice te Beverwijk. ,,Maar dat betekent dat Castricummers het dorp moeten verlaten als zij niet thuis kunnen sterven. Wij kunnen ons goed voorstellen dat zij liever in de buurt blijven", sprak Meijer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.