Ziekenauto's vaak te laat

CASTRICUM

Ondanks diverse maatregelen overschrijden nog steeds veel ambulances in Castricum de wettelijke maximale aanrijdtijd van vijftien minuten. Zo'n dertig procent van de spoedritten is te laat op de plaats van bestemming.

Sinds jaar en dag kampt Castricum met te laat arriverende ambulances. Het ging even goed, maar in 2009 was het percentage overschrijdingen weer gestegen tot 26,8 procent. Het eerste kwartaal van dit jaar was dit 32,9 procent. Het winterse weer vertraagde veel ritten.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waar Castricum onder valt, heeft vorig jaar een aantal maatregelen genomen. Zo is er meer samenwerking met de veiligheidsregio Kennemerland, waar buurgemeenten Heemskerk en Uitgeest onder vallen. En ook zijn er extra dag- en nachtdiensten ingeroosterd bij beide veiligheidsregio's. In een brief aan burgemeester Emmens en het college staat echter dat deze inspanningen weinig effect hebben gehad. De ambulance van de post in Heemskerk is steeds minder vaak beschikbaar voor Castricum. Ziekenauto's komen daardoor vaker uit Alkmaar of verder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.