Sea Shepherd roept op tot actie voor Texelse bultrug

Ron Amesz
texel / rijswijk

Sea Shepherd heeft via Twitter mensen opgeroepen naar Den Helder te komen voor bultrug Johannes. „Johannes heeft onze hulp nodig. Kom met velen naar Den Helder #directaction #fortheoceans”, aldus de activistische natuurorganisatie.

Directeur Geert Vons van Sea Shepherd Nederland lichtte toe dat hij aan het eind van de middag met een schip richting de bultrug wil varen. „Om duidelijk te maken dat de gang van zaken niet klopt. Wij hebben begrepen dat het ministerie van Economische Zaken de toestemming om de bultrug voor de tweede keer een spuitje te geven, heeft ingetrokken. Er is veel onduidelijkheid, dus dat is voor ons des te meer reden om erheen te gaan.” Het ministerie liet echter weten dat de toestemming niet is ingetrokken.

Sea Shepherd gaat ook naar de zandplaat om aandacht te vragen voor het feit dat er is gekozen voor het laten inslapen van de bultrug. „Normaal gesproken worden hiervoor explosieven gebruikt. Dat is het meest effectieve middel. Maar ja, het skelet is al beloofd aan Naturalis in Leiden, en een explosie zorgt er natuurlijk voor dat het skelet wordt beschadigd”, aldus Vons.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.