Nieuw systeem werkt heilzaam voor SVW’27

Jaap Heemskerk
Tweede klasse A

Hekkensluiter SVW’27 heeft zichzelf een enorme dienst bewezen door het degradatieduel met Spirit met 2-0 te winnen. Hierdoor is de aansluiting met de andere degradatiekandidaten weer gevonden. Er is dan ook nog geen man over boord in Heerhugowaard, het gat met de veilige tiende plaats is slechts drie punten en SVW’27 is maar vijf punten verwijderd van het linker rijtje.

Om die stap omhoog te maken zal SVW’27 de komende wedstrijden dezelfde strijd moeten leveren als gisteren tegen Spirit. De ploeg van Kenneth Goudmijn knokte immers hard voor de punten en daar hadden de gasten uit Hoogkarspel het zichtbaar moeilijk mee. Trainer Goudmijn had zijn ploeg voor het eerst in een 5-3-2 formatie het veld in gestuurd en dat pakte geweldig uit. ,,We kregen de laatste tijd veel te veel doelpunten tegen dus ik vond dat we de verdediging moesten versterken. We hebben de nul gehouden en weinig kansen weggegeven, dat biedt perspectief voor de rest van de competitie en daar ben ik zeer blij mee.”

Toch kreeg SVW’27 al in de vierde minuut te maken met een tegenslag. Bram van Wetering moest zich met een spierblessure laten wisselen maar zijn vervanger Joost Groenveld deed zijn werk als één van de drie centrale verdedigers naar behoren. Ondanks de grote moeite die Spirit had om door de SVW-muur te breken kregen de gasten uit Hopogkarspel een paar goede kansen. Zo kreeg Lennaert Bakker al na vijf minuten een enorme kopkans en kwam SVW goed weg toen spits Patrick Oud oog in oog met doelman Dion Bleeker enigszins weggleed,waardoor de bal naast het doel verdween.

Na de doelpuntloze eerste helft kwam SVW furieus uit de kleedkamer. De meeste toeschouwers zaten nog in de kantine toen de openingstreffer op het scorebord kwam. Eerst werd de bal nog van de doellijn getrapt,maar in de rebound was het SVW-spits Christian Schoenmaker die gedecideerd afrondde. Halverwege de tweede helft kreeg Gertjan Commandeur namens Spirit een kans op de gelijkmaker maar Dion Bleeker, doelman van SVW’27, voorkwam de treffer. Hoe meer de wedstrijd naar het einde liep, hoe meer Spirit probeerde de bal voor het doel van SVW’27 te pompen maar het leverde maar weinig gevaar op. Alleen spits Patrick Oud mocht een keer koppen maar zijn inzet miste de juiste richting. Verder bleef het centrale trio Sander Willemse, Tim Kramer en Joost Groenveld soeverein overeind.

SVW’27 kreeg van Spirit steeds meer de ruimte om te counteren en dat resulteerde uiteindelijk in een treffer van Regillio de Mees. Met een knap schot vanuit de tweede lijn gooide De Mees de wedstrijd op slot en bleven de punten in Heerhugowaard.

SVW’27- Spirit 2-0. 46. Christian Schoenmaker 1-0, 87. Regillio de Mees 2-0. Scheidsrechter: Van Dokkum. Toeschouwers: 100

SVW’27: Bleeker, Korver (Schipper), Van Wetering (Groenveld), Willemse, Kramer, Etedali, Fernee, Wijdenbosch, De Mees, Cretier en Schoenmaker (Hakopov).

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.