Zwaluwen’30 sluit het seizoen in stijl af

Hoorn

Zwaluwen’30 heeft op spectaculaire wijze afscheid genomen van het seizoen 2016/2017. In de slotwedstrijd waarin alleen nog de eer op het spel stond, haalde de ploeg van trainer Ron van der Gracht uit tegen De Merino’s uit Veenendaal: 6-1.

,,Met name in de tweede helft werd het een schiettent”, aldus Van der Gracht. Maar ook het begin van zijn equipe was overweldigend. ,,We stonden na enkele minuten al 1-0 voor na een prachtige actie van Jim Nelen. Zij konden weinig potten breken, dus echt lastig kregen we het ook niet”, zo zag de trainer.

In de tweede helft walste de ploeg over de gasten heen. De ene na de andere goal vloog tegen de touwen. Met name de tweede goal bezorgde Van der Gracht een lach op zijn gezicht. ,,Jim Nelen passeerde vier man met een prachtige pirouette zoals Zidane dat ook kon, passeerde daarna nog één man en scoorde de 2-0. Daarna zag je wel dat zij zich niet zo makkelijk wilde laten afmaken.”

De bezoekers vochten zich terug naar 2-1, maar in het laatste kwartier brak hun verzet alsnog. ,,Joost Lieder scoorde in korte tijd drie keer en na een mooie actie verdiende Mustafa Baré een strafschop, die hij zelf mocht nemen en raak schoot. Zo sluiten we het seizoen mooi in stijl af. Waar we eerder moeite hadden met scoren, was in de slotfase nu alles raak.”

Zwaluwen’30-De Merino’s 6-1.

Kuijpers 1-0, Nelen 2-0, Lieder 3-1, 4-1 en 5-1, Baré 6-1 (pen.)

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons