Winnend Vios doet nog mee

Derde klasse A

De strijd om de titel in 3A is amper nog spannend te noemen. Koploper Blokkers heeft een haast onoverbrugbaar gat geslagen. Hoe anders is het in de kelder van de competitie. Waar zelfs Vios, dat gisteren een terechte en belangrijke 1-3 zege op Winkel boekte, na een uitzichtloze periode nog altijd meedoet.

De gemiste strafschop van aanvoerder Youri Wegman leek een voorteken voor een middag waarop alles mislukte bij Winkel. Op dat moment keek het bovendien al tegen een achterstand aan, want Nick Schipper was na een paar minuten trefzeker voor Vios: 0-1. De gelijkmaker kwam op naam van Jeroen Smit, maar die vreugde was van korte duur. Na doorkoppen van Schipper nam Kai Botman de bal ogenschijnlijk met de arm mee en hij mikte raak: 1-2.

,,Ik heb mensen gehoord over hands. Ik kon het zelf niet zo goed zien’’, aldus Vios-trainer Jeffrey Androg, die het maar als een soort van goedmaker bestempelde. ,,Want die penalty was ook niet terecht.’’ Na de hervatting bekroonde Schipper zijn rol van man van de wedstrijd met een tweede treffer: 1-3.

Ondanks de zege is Vios nog altijd hekkensluiter. Het verschil met het ’veilige’ Winkel is drie punten. Volgende week komt nummer twee VVW naar Warmenhuizen om het aantal wedstrijden gelijk te trekken. Weet Vios te winnen, dan ziet de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uit.

Winkel-Vios 1-3 (1-2). Nick Schipper 0-1, Jeroen Smit 1-1, Kai Botman 1-2, Nick Schipper 1-3.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen