Limmen Ludiek: Inzameling van kurken is al op de helft

Redacteur Alkmaar
Limmen

Limmen Ludiek dat in 2015 het grootste kurkenmozaïek van de wereld wil maken, heeft de helft van het aantal benodigde kurken binnen. Dat meldt Kees de Jong, voorzitter van Limmen Ludiek.

De Jong is opgetogen over het resultaat, maar tegelijkertijd hamert hij erop dat achterover leunen er niet bij is. ,,Want we zijn er nog lang niet. Nu breekt de moeilijkste periode aan. We moeten de constante stroom aan kurken in beweging houden. De voorraden bij de mensen thuis zullen zo onderhand wel op zijn. We moeten het nu echt hebben van iedere fles met kurk die open gaat. Mijn oproep aan iedereen is: probeer ook lekkere wijn afgesloten met een kurk en niet met een schroefdop.’’

Op zaterdag 14 september van 12-17 uur is in de loods van het voormalige Dolfijnenpret de eerste sessie waarop de dan beschikbare kurken op kleur worden gesorteerd. Limmen Ludiek zoekt daarvoor nog vrijwilligers. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@limmenludiek.nl. Men kan ook een berichtje plaatsen op de facebook-pagina van Limmen Ludiek. Ook voorraden kurken kan men op die manier aanmelden. Dan worden ze opgehaald. Bij de AH in Limmen staat een verzamelbak waarin kurken kunnen worden gedeponeerd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.