Piet Veerman

Marischka de Jager

Drie jaar geleden, toen mijn moeder 75 werd, eens gekeken wat dat nou kostte. Een privéoptreden van haar grote idool Piet Veerman.

Vroeger, in de jaren zeventig, ging ze naar alle concerten van The Cats waar ze maar kon komen. Langspeelplaten van de Volendammers werden grijs gedraaid en als klein meisje groeide ik op met de Palingsound. Het verjaardagsbudget van mij en mijn zus was alleen niet toereikend voor een privésessie van Piet dus werd het drie jaar geleden toch weer een ’The best of’ op cd.

Inmiddels kost een optreden van de vroegere frontman van The Cats al weer iets minder dan drie jaar geleden. Voor dertig minuten betaal je €3650, leert een rondje op internet. Nog een heel bedrag natuurlijk en net even te gek voor een verjaarscadeau.

Maar het kan goedkoper. Peter Beense bijvoorbeeld, die afgelopen zaterdag de Visbuurt flink op zijn kop zette, kost nog net geen €2400 en Bonnie St. Claire nog geen €2000.

Dat is exclusief btw en Buma maar wel inclusief reiskosten. Heb je meer te besteden dan zijn daar Nick en Simon of Jan Smit (€14.000 per dertig minuten) of de altijd vrolijke Venga Boys (€4975 tot vijfhonderd personen). Leuk om te weten maar niet te betalen voor een gewoon verjaarspartijtje.

En daarbij, mijn moeder wil alleen maar Piet.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.