Heiloo heeft eerste ’Schoolplein 14’ in Noord-Holland

'Schoolplein14' in Heiloo. Foto Jan Jong

Ton de Lange
Heiloo

Ook Den Helder (Tuindorpschool), Voorhout (De Regenboog) en Amsterdam (Jan Woudsmaschool) staan ’op de kaart’ van www.schoolplein14.nl. Landelijk gaat het al om 22 schoolpleinen die zijn aangepast en voorzien van het bord met de veertien regels van de wereldberoemde 'Nummer Veertien’.

’Respect voor elkaar en samenwerken’ zijn de waarden die De Duif-directrice Annemiek van de Vliet het meest aanspreken. De Foundation betaalde tweederde van de kosten, de school zorgde voor de resterende 2000 euro. ,,Het leuke is dat de kinderen (167 leerlingen, red.) het zelf bijeengebracht hebben, onder meer met de verkoop van bloembollen.’’

Schoolplein14 betekent in Heiloo: speciale coatings, speelcirkel, hardloopbaan en een ’free playset’ voor volleybal of basketbal.

Medio juni verrichtte Cruijff persoonlijk de landelijke aftrap van ’Schoolplein 14’. Dat deed hij in het Amsterdamse Driemond, op het plein van de Jan Woudsmaschool. Daar zijn sinds de zomer een speelcirkel, hardloopbaan en de belijning van een voetbalveldje. De school hield een sponsorloop voor de eigen bijdrage van circa 2500 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.