Keeper Theo Zwarthoed blijft vooralsnog alleen meetrainen bij FC Volendam

Hans Swierstra
volendam

Nu FC Volendam volop in de keepersproblemen zit, steken de geruchten dat Theo Zwarthoed door de eerstedivisionist in zijn woonplaats gecontracteerd zal worden hardnekkig de kop op.

Volgens de clubleiding is dit echter vooralsnog niet geval. De voormalig doelman van FC Volendam zit zonder club en traint al sinds het begin van dit seizoen mee. Donderdag verscheen hij zelfs onder de lat in een besloten oefenwedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam (2-0).

,,Omdat we drie geblesseerde keepers hebben (Erik Heijblok, Theo Timmermans en Mitchel Michaelis, red.) en Jordi van Stappershoef maandag al had gekeept in Jong Volendam konden we mooi van Theo’s diensten gebruik maken nu hij toch bij ons traint’’, aldus technisch coördinator Misha Salden van Volendam.

Zolang er vier doelverdedigers bij de club onder contract staan, zal er zeker geen keeper worden vastgelegd. Wel zijn er vragen omtrent de fitheid van de 37-jarige Heijblok, die aan het begin van de competitie eerste keus was, maar twee weken geleden moest afhaken met nekklachten. Salden: ,,Op het moment dat blessures een terugkomend probleem gaan worden, moet je op een bepaald moment met elkaar in gesprek gaan en kijken wat voor beide partijen het beste is. Maar nu is dat nog niet aan de orde.’’

Het lijkt derhalve logisch dat Zwarthoed pas op amateurbasis zal worden vastgelegd, als Heijblok mocht afhaken.

Tegen Feyenoord maakte overigens ook nieuweling Kevin Brands zijn eerste minuten. Hij kreeg enkele kansen, maar slaagde er niet in de Volendamse ’nul’ weg te werken.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen