Zwoegen in de zomer

© HSPublicity

De zomer wordt vaak gezien als komkommertijd. Een op de zes werknemers zegt echter juist harder te moeten werken in de zomer. Lang niet iedereen kan het aantal dagen vrij nemen dat hij zou willen.

Ruim een vijfde van de werkende ondervraagden werkt minder hard dan normaal. Dit blijkt uit onderzoek van ING.<br/>

Tijdens de zomermaanden gaan veel werknemers er een tijdje tussenuit. Voor sommige beroepen, zoals leraren, staat hun vakantieperiode vast. Anderen moeten hun vakantiedagen zelf indienen. Om in de zomer het aantal dagen vrij te nemen dat ze graag willen, is voor de helft (47 procent) van de respondenten geen probleem, maar ruim een kwart (26 procent) geeft aan niet het aantal dagen vrij te kunnen nemen dat hij of zij wil. <br/>

Ook achteraf gezien pakt de afgesproken vakantieperiode niet altijd helemaal ideaal uit. Zo heeft vier op de tien (42 procent) respondenten zijn vakantie wel eens moeten aanpassen vanwege het werk. Een op de zes (16 procent) heeft zijn zomervakantie wel eens moeten inkorten en ruim een kwart (27 procent) heeft zijn vakantie wel eens moeten uitstellen omdat het werk daarom vroeg.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.