OM wil overvaller manegehouder in psychiatrisch ziekenhuis laten behandelen

Patrick van den Hurk
alkmaar

Edgar M. moet van het openbaar ministerie in een psychiatrisch ziekenhuis worden behandeld. De 28-jarige man in Den Helder heeft bekend in juni vorig jaar de toen 79-jarige manegehouder Jacques Leijten met bruut geweld te hebben overvallen.

Edgar M. moest zich gisteren voor de rechtbank in Alkmaar niet alleen verantwoorden voor de gewelddadige overval. Een maand eerder had de man in zijn biljartcentrum zijn eigen moeder na een hoog opgelopen ruzie zwaar lichamelijk letsel toegebracht.

Officier van justitie Marijke van der Plas sloot zich aan bij het oordeel van psychiater en psycholoog, die de Heldernaar volkomen ontoerekeningsvatbaar verklaarden. De man lijdt volgens de deskundigen aan psychische stoornissen, kampt met grote financiële problemen en greep naar de harddrugs toen de sponsor van zijn biljartteam de geld kraan dichtdraaide.

Edgar M., die gisteren diverse keren riep dat hij het verschrikkelijk vindt wat hij op zijn geweten heeft, hoopte bij de manegehouder aan de Kortevliet geld aan te treffen. Het slachtoffer werd meerdere keren met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. Leijten liep zware hersenbeschadiging op en balanceerde enkele dagen op het randje van de dood.

Uitspraak op dinsdag 1 februariLees het hele verhaal in de krant van woensdag 19 januari

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.