Speelvelden bij buurthuis de Viskom knappen op

Carina Gutker
Den Helder

Met een nieuw klimtoestel, een groter speelveld en een likje verf knappen de speelvoorzieningen achter buurthuis de Viskom in de Visbuurt behoorlijk op. Dit jaar moet alles gerealiseerd zijn, hoopt voorzitter Toon van der Kamp van de Viskom.

Maar het gaat voorspoedig. Van der Kamp: ,,De leverancier van het klimtoestel kwam donderdag langs. We zijn blij met die aanvulling. Het is tien à vijftien jaar geleden dat we voor het laatst iets nieuws hebben gekregen. En we hebben een verzoek ingediend voor het vergroten van de speeltuin. De gemeente is daar mee bezig.”

Dat is wel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het veld wat de Viskom erbij hoopt te trekken, wordt gebruikt als hondenuitlaatgebied. Dit moet veranderd worden in ’rood gebied’, oftewel verboden om honden uit te laten.

Het bestaande voetbalveld krijgt ook een make-over. De baskets en doelen waren half gesloopt en zijn daarom weggehaald. ,,De gemeente maakt nieuwe tekeningen voor het speelveld”, zegt Van der Kamp.

,,De jeugd bepaalt daaruit vervolgens wat het gaat worden. Onze intentie is dat er weer een voetbal- en basketbalveld terugkomt, maar het is heel goed mogelijk dat de jeugd bijvoorbeeld geen basketbalveld wil.” Een andere optie zou een pannakooi kunnen zijn.

Voor een vriendelijkere uitstraling van het speelterrein zijn de verfkwasten gepakt. Van der Kamp: ,,We kozen er voor om de hekken groen te verven en tijdens NLdoet is alles in vrolijke kleurtjes geschilderd. In het najaar planten we fruitbomen.”

Veel plannen dus. ,,En veel geduld”, vult Van der Kamp aan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.