Bennis begint tweede uitvaartcentrum

Schets van het nieuwe uitvaartgebouw

Schets van het nieuwe uitvaartgebouw

Rob Swart
Krommenie

Krommenieërs kunnen vanaf volgend jaar naar een uitvaartcentrum in hun eigen woonplaats.

Bennis Uitvaart opent in 2016 een tweede uitvaartgebouw. Volgens Jordy Bennis is er in Krommenie behoefte aan een plek waar mensen opgebaard en waar een afscheid gehouden kan worden. Nu moet dat thuis gebeuren of moeten mensen verder reizen.

De nieuwe uitvaart komt op het parkeerterrein op de Padlaan, vlakbij boekhandel Stumpel. Voor veel Krommenieërs is dat wel een punt van zorg. Tegelijk met het verdwijnen van parkeerplaatsen komt er een voorziening die juist om parkeerplaatsen vraagt. Bennis denkt dat het probleem niet groot zal zijn. De ervaring in Wormer leert dat veel mensen lopend of met de fiets naar een afscheid komen. Voor wie met de auto komt is er parkeergelegenheid en anders moeten bezoekers uitwijken naar de Zuiderhoofdstraat, zegt Jordy Bennis.

Geen hinder

Hoeveel uitvaarten er wekelijks zullen zijn kan hij niet zeggen. Maar wel weet hij dat de uitvaartonderneming nauwelijks of geen hinder veroorzaakt. ,,Mensen zijn stil en ingetogen. Je kunt bijna geen betere buur hebben dan een uitvaartgebouw.’’ Bennis realiseert zich dat mensen de dood het liefst op een afstand houden. In Wormer voorziet Bennis duidelijk in een behoefte, zegt de woordvoerder van het familiebedrijf. Veel mensen willen afscheid nemen in hun eigen woonplaats en niet de drempel opwerpen van een lange rit. Familieleden krijgen zelfs een sleutel zodat ze op elk gewenst moment bij de overledene kunnen gaan.

De vestiging in Krommenie zal iets groter worden dan die in Wormer. Daar komen twee kamers waar mensen te allen tijde terecht kunnen. Er kan een herdenking gehouden worden tot circa vijftig bezoekers. Worden er meer mensen verwacht, dan verzorgt Bennis de dienst in een kerk of in het crematorium.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.