Grote preventieactie Brandweer Zaanstad

Grote preventieactie Brandweer Zaanstad. Archieffot HJ

Redacteur Zaanstreek
Krommenie

,,Hier worden wij blij van.’’ John Jones zegt het met een brede glimlach. De acteur en brandweerman heeft zojuist de woning van de familie Eijman aan de Grote Beer nagelopen op brandveiligheid en heeft, op een paar kleinigheidjes na, heel weinig aan te merken. ,,Dit is een bovengemiddeld veilige woning’’, aldus Jones.

Jones gaf maandagmiddag het startsein voor de actie Samen Brandveilig van Brandweer Zaanstad in Krommenie-West. Onder het motto ’voorkomen is beter dan genezen’ bezoeken voorlichters van de brandweer de komende maanden huis-aan-huis woningen in deze wijk om een gratis brandveiligheidsonderzoek te doen.

Doel van de woningbezoeken is het beperken van branden in woningen, minder slachtoffers en minder schade.

Brandweer Zaanstad heeft onderzocht in welke wijken van de gemeente de meeste branden voorkomen. Dat zijn over het algemeen de wijken met veel hoogbouw. In totaal gaat het om zo’n 12.000 woningen die in deze ’risicowijken’ staan. Brandweer Zaanstad wil ze in de komende jaren allemaal bezoeken en begon daarmee in Krommenie-West. Daar kunnen onder meer bewoners van de Grote Beer, Kleine Beer en flats aan de Kervelstraat bezoek van een brandweervoorlichter verwachten. Na Krommenie is de wijk Poelenburg aan de beurt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.