Voorspelling

Michiel Snik

Voor de wedstrijd Nederland-Spanje zijn er in veel huiskamers, cafés en bij bedrijven poultjes gemaakt waarin de uitslag werd voorspeld. Zo ook op onze redactie en in de volle huiskamer waar ik met mijn vrienden vrijdagavond voor het beeldscherm plaatsnam.

Bij het voorspellen van de uitslag laat ik mij nooit leiden door chauvinistische gevoelens. Een doelpuntenregen is op dit niveau niet te verwachten en uit de oefenwedstrijden kun je aardig opmaken hoe de diverse teams er voorstaan.

Natuurlijk ben ik voor Oranje, maar ik achtte de wereldkampioen een maatje groter dus daar zette ik mijn kaarten op in. Nederland zou verliezen met 2-1, zo voorspelde ik.

De geit in de tuin van een kennis aan de

Ooievaarsweg in ons dorp voorspelde echter een heel andere uitslag, zo fluisterde de gastvrouw van deze avond mij in. Die mekkerende grasconsument zou over bijzondere gaven beschikken. Het beest voorspelde een enorme zege voor Nederland, aldus onze vriendin.

De onwaarschijnlijke uitslag van de wedstrijd die na 90 minuten op het scorebord stond had niemand in mijn vriendengroep of op de redactie voorspeld, dus mijn inleg blijft op beide plekken behouden. Maar voor de volgende wedstrijd ga ik toch eerst maar even te raden bij die geit in mijn dorp.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.