Loon Lions nu alleen aan kop in de eredivisie

Redactie Waterland
utrecht

De basketbalsters van Loon Lions hebben de koppositie in de eredivisie solo in handen. Van het leidende trio was Dozy BV Den Helder vrij in deze speelronde, terwijl Solar-systemen Grasshoppers zich verslikte in Lintex-Binnenland (70-63). Lions zelf was in Utrecht met 59-73 te sterk voor Amazone.

Al te sterk was het optreden van de Landsmeerse ploeg niet tegen de weinig tot de verbeelding sprekende hekkensluiter. Het begin was zelfs ronduit zwak, met een 12-5 achterstand tot gevolg. Vooral door liefst drie driepunters van Kim Hartman kon het eerste kwart met een gelijke stand worden afgesloten: 18-18. In het tweede kwart slaagde de ploeg van coach Rob Brand er nog altijd nauwelijks in het verschil te maken, al was er halverwege het duel een 27-33 voorsprong.

De tweede helft was beter van Landsmeerse kant. Aan het einde van het derde kwart was de stand opgelopen tot 41-53 en in het laatste kwart gooide Sanne van Dongen met twee driepunters de wedstrijd in het slot.

Tanya Bröring was met 25 punten topscorer bij Lions. Hartman maakte er dertien, Van Dongen twaalf en Fieke Ligthart tien.

Zaterdag wacht een serieuze pot tegen titelconcurrent Grasshoppers in Katwijk. Daarna speelt Lions maar liefst vier competitiewedstrijden op rij thuis. Achtereenvolgens Binnenland (zaterdag 30 januari), CTO (woensdag 3 februari), Den Helder (zaterdag 13 februari) en Amazone (zaterdag 27 februari) komen naar het Indoor Centrum Landsmeer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.