Man schakelt politie in maar wordt zelf gearresteerd na racistische opmerkingen

Zaandam

Een 43-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden in Zaandam nadat hij zelf de politie had ingeschakeld. De Zaankanter maakte melding van een aantal jongens die steentjes gooiden naar omstanders op de Gedempte Gracht maar werd vervolgens zelf aangehouden.

Dat meldt de politie Zaanstreek op Facebook.

Toen het groepje jongens de agent zagen namen ze het hazenpad. De agent vorderde een fiets van een omstander en wist de jongens staande te houden. Op dat moment kwam ook de man aanlopen, die zich direct discriminerend uitliet over de afkomst van de jongens. De melder bleek ruzie te hebben gekregen met de aangehouden jongens nadat hij een aantal voor hem onbekende vrouwen had aangeraakt. Hierop werd hij aangesproken door de jongens.

De man was duidelijk onder invloed van alcohol en hield niet op met het uitschelden van de groep jongens in het bijzijn van de politie. Hierop besloten agenten de man aan te houden. De Zaankanter verzette zich tegen zijn aanhouding en wilde op het politiebureau ook niet meewerken. Zo wilde hij het arrestantentoilet niet verlaten, waarna hij met behulp van een schild verwijderd moest worden.

Het is niet duidelijk wat er met het groepje jongens is gebeurd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.