Heiloo sloopt Hofdijkschool

De Hofdijkschool en het peuterhuis worden gesloopt.© Foto jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De Hofdijkschool en de peuterspeelzaal op Mariënstein in Heiloo worden gesloopt. De woning die op het terrein staat blijft nog overeind.

Dat meldt de gemeente, eigenaar van de panden, in een persbericht. De gebouwen worden eind dit jaar afgebroken. Voorlopig maakt de gemeente er een groen terrein van, met gras en lage struiken. ,,Op dit moment zijn er geen plannen om de locatie van De Hofdijk en de voormalige peuterspeelzaal te herontwikkelen en daar is voorlopig ook nog geen zicht op.’’

Met de huidige bewoner van het woonhuis is de gemeente in gesprek over alternatieve huisvesting. De peuterspeelzaal is vorig jaar al uit het pand Mariënstein 179 vertrokken. Het pand wordt nu tijdelijk bewoond door mensen van de vastgoedbescherming.

Vanuit het pand van de voormalige Hofdijkschool is het Pedicurecentrum afgelopen najaar al vertrokken; dat heeft een nieuw onderkomen gevonden aan de Westerweg. De huidige huurders van de Hofdijkschool zitten er nog tot aan de zomervakantie en moeten dan verhuisd zijn. Op dit moment huurt de Hobbyfarm Heiloo er enkele lokalen. Ook teken- en schildervereniging Tintoretto heeft er onderdak. De gemeente suggereert het oude schoolgebouw aan de Sluisweijdt in Plan Oost als nieuwe locatie. In elk geval de Hobbyfarm is daarover met de gemeente in gesprek.

Basisschool De Duif, die vlak naast de twee panden staat, blijft ongemoeid. Op de Hofdijkschool zelf werden overigens in de zomer van 1991 de laatste lessen gegeven.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorig jaar besloten alle gemeentelijke accommodaties in Heiloo tegen het licht te houden. Bekeken wordt of het vastgoed efficiënter kan worden gebruikt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.