Er gaat in Uitgeest veel mis bij Kolping Boys

Tweede klasse A

Het was zo’n middag waarop bijna niets wil lukken. Kolping Boys leed in Uitgeest een ontluisterende 6-1 nederlaag. ,,Hier moeten we lering uit trekken’’, concludeerde trainer Marc de Wilde na de zeperd.

Het scoreverloop zat voor de thuisploeg duidelijk mee. Nadat Rik Klaver een goede kans onbenut liet, kon Mike Olgers van een meter of twintig, ietwat gelukkig, raak schieten. Twaalf minuten later reageerde de Kolping-defensie opnieuw niet adequaat en stond het 2-0.

En juist op het moment dat Kolping meer grip op de wedstrijd kreeg en Kevin Cappai met een schot achter z’n standbeen de 2-1 maakte, ging het mis voor de bezoekers. Aanvaller Lorenzo Doesburg moest met rood van het veld en vlak voor het rustsignaal scoorden de Uitgeesters twee keer, 4-1.

,,Die vierde tegengoal was de nekslag’’, constateerde De Wilde. ,,Ga je met twee doelpunten achterstand de kleedkamer in, dan kun je in de rust nog wat omzetten. Nu was het vertrouwen op een goed resultaat in een klap weg.’’

Dat Uitgeest in de tweede helft het verschil op vijf treffers bracht deerde Kolping niet meer. De Oudorpers hadden hun vizier gericht op het veroveren van de derde periodetitel. Ondanks de nederlaag hoeven ze dat streven nog niet uit hun hoofd te zetten, aangezien concurrent Zaanlandia ook verloor.

Uitgeest - Kolping Boys 6-1 (4-1). Mike Olgers 1-0, Lester Half 2-0, Kevin Cappai 2-1, Lester Half 3-1, Jorn Brouwer 4-1 en 5-1, Ruud Koedijk 6-1.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen