Gewonden bij aanrijding bussen op Velsertraverse Velsen-Noord

1 / 4
Coen Polack
velsen-noord

Op de Velsertraverse in Velsen-Noord zijn maandagmiddag twee bussen van busbedrijf Jan de Wit dat personeel van Tata vervoert met elkaar in aanrijding gekomen. Er zouden vier gewonden zijn.

De bussen van de Jan de Wit Group waren beide voor de spoorwegovergang door oranje gereden. Bij het volgende verkeerslicht op de Velsertraverse bij de Wijkerstraatweg stopte de voorste (kleine) bus. De bestuurder van de grote touringcar dacht dat zijn collega door zou rijden en klapte er achterop.

,,Het is gewoon allejezus stom’’, zegt de chauffeur van de achteropkomende bus. ,,Hij reed door oranje en ik dacht hij neemt de volgende ook. Maar het is een minder ervaren chauffeur. Hij ging in de remmen.’’ Zelf is hij er ondanks dat het stuur compleet ontzet is, goed vanaf gekomen. ,,Ik had mijn riem om en ik zit nogal hoog.’’

De achterkant van de kleine personenbus waar hij opklapte, is flink verwrongen. Het achterportier moet door de brandweer worden ’opengeknipt’ om slachtoffers uit de bus te halen.

Volgens omstanders gebeuren op dit punt vaker kop-staart-ongevallen doordat automobilisten bij het eerste verkeerslicht ’oranje pakken’ en bij de kruising stoppen. De hulptroepen rukten met veel materieel uit. Zeker twee brandweerwagens, vijf ambulances, twee politiewagens en motoragenten kwamen ter plaatse.

Het busongeval op het belangrijke verkeersknooppunt zorgde lange tijd voor files in de IJmond

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.