Diploma's voor werkervaring

Op basis van hun werkervaring krijgen 65 bouwplaatsmedewerkers een vakdiploma. Dit is mogelijk via de EVC-centra Bouw & Infra.

De kandidaten komen uit alle hoeken van het land samen in Harderwijk voor een officiële bijeenkomst. Sommige kandidaten komen hun eerste diploma in ontvangst nemen na meer dan dertig jaar werkzaam te zijn in de bouw- en infrasector.

Via de EVC-centra Bouw & Infra kunnen werknemers in de sector op basis van hun werkervaring hun vakdiploma halen. Met begeleiding van een EVC-adviseur verzamelen werknemers bewijzen van hun werkervaring. Een vakdeskundige beoordeelt die bewijzen en voert een eindgesprek met de werknemer. De vakdeskundige en een onafhankelijk beoordelaar adviseren of de werknemer in aanmerking komt voor het diploma of dat hij eerst aanvullende scholing moet volgen. Toch hoeft een diploma niet het doel te zijn. De werknemer krijgt in ieder geval een ervaringscertificaat waarop staat welke kennis en kunde hij heeft. Als diplomering wél een wens is, dan kan het aanvullende onderwijsprogramma korter, omdat er op basis van de EVC-rapportage vrijstellingen gegeven kunnen worden. Regelmatig is het resultaat van een EVC zo volledig dat het ervaringscertificaat meteen kan worden omgezet in een officieel mbo-diploma.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.