VVD’s samen in actie om brandweer Zaanstreek-Waterland

Annette Snaas
Den Ilp

Vijf VVD-afdelingen zwengelen samen de discussie aan over de brandweerzorg in de regio Zaanstreek-Waterland. Ze maken zich grote zorgen over de aanrijtijden van de brandweer in het landelijk gebied.

’Zorgen over de brandweerzorg’ is de titel van een grote regionale bijeenkomst dinsdag 15 maart in Dorpshuis de Wije Ilp in Den Ilp. Initiatiefnemers zijn de VVD-afdelingen uit Edam-Volendam, Landsmeer, Beemster, Wormerland en Oostzaan.

Aanleiding zijn de zorgen die onder politiek, inwoners en brandweervrijwilligers leven over de aanrijtijden in landelijk gebied. ,,De aanrijtijden in landelijk gebied zijn anders dan die in stedelijk gebied’’, licht VVD’er Niels Bonenkamp uit Landsmeer toe.

Tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners, gemeenteraadsleden en brandweervrijwilligers met elkaar in gesprek, iedereen is welkom.

De VVD-afdelingen hopen dat ook bestuurders van de veiligheidsregio aanwezig zijn. Tweedekamerlid Ockje Tellegen zorgt voor de landelijke invalshoed. De bijeenkomst op Den Ilp 73 begint om 20 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.