Tweede brand binnen een week in Hoornse woning [video]

Tweede brand binnen een week in Hoornse woning© DNP.NU/Ruben Klein Woolthuis

1 / 4
Daan Doedens
Hoorn

In een woning aan de Nok in Hoorn heeft zaterdagavond een felle brand gewoed. Twee dagen eerder was er ook al een flinke brand op de zolder van de woning.

De brand van zaterdag ontstond rond 8 uur in een kamer op de eerste verdieping. Deze kamer werd als opslagruimte gebruikt en stond vol met spullen. Via de ventilatie van de woning is de brand doorgeslagen naar zolder.

De brandweer had vanwege de stevige voordeur moeite om binnen te komen. Uiteindelijk vonden de brandweerlieden een weg naar binnen via het raam. De brand was na enig bluswerk onder controle, maar de schade aan de woning is groot. De woning is van binnen helemaal zwart geblakerd. Over de oorzaak van de brand kan nog niks worden verteld. Er raakte niemand gewond.

Volgens een buurtbewoner lag de oorzaak van de brand afgelopen donderdag bij de cv-ketel. De bewoner rook een brandlucht, en trof binnen forse rookontwikkeling aan. Ook toen moest de brandweer uitrukken naar het adres. Donderdag bleef het bij brand op de zolder, maar nu is dus ook de eerste verdieping uitgebrand.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen