Jan Roos wil raad Bergen in

© Archieffoto: ANP

Henk-Jan den Ouden
Bergen

Jan Roos overweegt de lokale politiek in te gaan in de gemeente Bergen, waar hij woont. Hij zegt daarover een gesprek te hebben gehad met ’een groep heren die ook klaar zijn met de politieke situatie in Bergen’.

De voormalige politiek leider van de partij Voor Nederland (VNL) zegt dat er ’nogal wat gedoe’ is in de Bergens politiek. „Ik heb het in de Tweede Kamer gezien en in Bergen gaat het net zo: elke vorm van dualisme ontbreekt. De afspraken zijn al gemaakt voordat het debat in de gemeenteraad heeft plaatsgevonden, terwijl het volk het daar niet mee eens is. In Bergen zwaait een burgemeester van Groen Links, mevrouw Hafkamp, de scepter alsof het haar eigen gebied is. Ze heeft verder weinig voeling met de inwoners van de voormalige BES-gemeenten.”

Roos heeft overeg gehad met een groep rond de Facebookpagina SamenBergenVerzetten. „Maar het is wel breder dan dat. We zijn aan het kijken in hoeverre zo’n nieuw geluid gehoord wordt en er toe doet.” Met andere woorden, Roos kijkt nog of er voldoende draagvlak is voor zo’n partij in Bergen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen