Capri blijft duurste hotelbestemming ter wereld

© HSPublicity

Ondanks een aanzienlijke prijsdaling van 18 procent blijft het Italiaanse eiland Capri de duurste hotelbestemming ter wereld.

Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. Tijdens de eerste helft van 2011 betaalden reizigers uit de eurozone gemiddeld 203 euro voor een hotelovernachting op Capri.

Genève was de op een na duurste bestemming ter wereld. Het afgelopen halfjaar betaalden reizigers in de Zwitserse stad gemiddeld 187 euro per overnachting, een prijsstijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. New York staat op de derde plek. De gemiddelde kamerprijs steeg er met 11 procent naar 171 euro per nacht.

In Doha en Abu Dhabi, doorgaans prijzige hotelsteden, daalden de gemiddelde hotelkamerprijzen met respectievelijk 28 en 15 procent. Hoewel er geen politieke opstanden plaatsvonden, veroorzaakte de dreiging van de Arabische Lente in beide bestemmingen een daling van het aantal zakelijke reizigers. De toegenomen prijs van vliegtickets – veroorzaakt door de gestegen brandstofprijzen – was eveneens van negatieve invloed op de aantrekkingskracht van het Midden-Oosten.

Met een gemiddelde kamerprijs van 124 euro per overnachting na een stijging van 8 procent staat Amsterdam op de veertiende plaats.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.