Failliet taxibedrijf ETS rijdt komende dagen nog door

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De maandag failliet verklaarde taxi- en zorgvervoerder ETS kan nog tot en met 12 februari ritten blijven verzorgen. De curatoren van ETS hebben dat bekendgemaakt.

Het Zaanse bedrijf werd maandag failliet verklaard omdat het niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Daarmee kwamen het aanvullend openbaar vervoer en het scholierenvervoer in de regio Waterland aan een zijden draadje te hangen. Dat wordt in opdracht van een aantal gemeenten rond Purmerend uitgevoerd door ETS.

Overnamekandidaat

Maandag werd al afgesproken dat ETS in elk geval deze week nog in de lucht zou blijven, terwijl de curatoren op zoek zijn naar een geschikte overnamekandidaat. ,,Hiervoor zijn financiële middelen nodig om de daarvoor te maken kosten te dekken’’, aldus curator Marlous de Groot. ,,De curatoren beschikken inmiddels over voldoende middelen om een tijdelijke voortzetting van de activiteiten van ETS tot en met 12 februari mogelijk te maken, dit in afwachting van een definitieve oplossing.’’

Daarmee zijn aanvullend openbaar vervoer, leerlingenvervoer en ook het zittend-ziekenvervoer tijdelijk gered. Die periode wordt benut om de mogelijkheden voor een doorstart in kaart te brengen.

Waar het geld vandaan komt, wil De Groot niet zeggen. De gemeente Purmerend heeft in elk geval de knip niet getrokken, zegt een woordvoerster. ,,Wij vergoeden de ritten na afloop, zoals we dat altijd hebben gedaan.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.