Computerloze: vette pech

Ed Brouwer

Dat er nog altijd mensen zijn zonder computer en e-mail, daar trekken sommige instanties zich niets van aan.

Bij Woningnet Holland Rijnland kun je je alleen via internet inschrijven of je inschrijving verlengen. De computerloze mevrouw Ammerlaan heeft dus een probleem: ze kan haar inschrijving van november 2008 niet online verlengen.

Zij vreest dat ze als gevolg hiervan 116 maanden woonwaarde kwijt is en een eventueel in de toekomst wenselijke verhuizing misschien lastig of onmogelijk wordt. Op de brief die ze schrijft, krijgt ze van Woningnet niet eens antwoord. ,,Helaas kan ik u geen copie van deze brief geven omdat die handmatig met carbon is geschreven, dus is de copie praktisch onleesbaar. Toch hoop ik dat u mij kan helpen", schrijft mevrouw Ammerlaan ons.

De oplossing lijkt te zullen komen van haar eigen verhuurder, Portaal in Leiden. Die biedt ons aan dat zij daar kan langskomen, dan zullen ze haar helpen. Maar als mevrouw Ammerlaan zich daar aan de balie meldt, gaat het feest niet door. Inschrijven kan toch niet… ze heeft geen e-mailadres! Gelukkig komt Portaal daar nadien op terug en maakt bij grote uitzondering voor haar een e-mailadres aan. En al die andere computerlozen? Portaal denkt dat het zo’n vaart niet loopt met computerlozen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.