Dappere winterviolen

Met violen geef je in een handomdraai een boost aan de tuin. De dappere plantjes bloeien tot ver na de winter, want ze trekken zich van wind, regen of vorst nauwelijks wat aan. Rood, geel, paars of wit: herfst en winter waren nog nooit zo kleurrijk.

Het najaar is de tijd om het balkon, het terras en de tuin gereed te maken voor de winter, want de zomerbloeiers en vaste planten zijn nagenoeg uitgebloeid. Wie denkt dat het balkon of het terras maandenlang kleurloos blijft, heeft het mis. Winterviolen zijn nu volop verkrijgbaar en bloeien in de wintermaanden dapper door. Een paar potten gevuld met kleurrijke violen zorgen al voor een sfeervolle buitenkamer. Populaire winterkleuren zijn dieppaars en wijnrood. Door deze violen in rieten manden te zetten creëer je een warme en landelijke sfeer.

Winterviolen zijn zeer gemakkelijke plantjes. Ze hebben geen plantenvoeding nodig, alleen water. Tijdens vorstperiodes laten de bloemetjes hun kopjes hangen, maar wanneer de temperatuur weer boven het vriespunt komt, richten ze zich weer op. Wanneer je de uitgebloeide bloemen steeds weghaalt, blijven ze onverstoorbaar doorbloeien en nieuwe bloemen produceren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.