Geen eer te behalen voor FC Volendam bij Jong PSV

Sjors Blaauw
Eindhoven

FC Volendam heeft maandagavond dik verdiend verloren van Jong PSV. De Eindhovense beloften waren sneller, slimmer en efficiënter: 2-0

Alleen in het eerste kwartier bleef FC Volendam in het spoor van Jong PSV. Er was zelfs een goede schietkans voor Kevin van Kippersluis. Maar toen de thuisploeg het tempo opschroefde, was er geen houden meer aan voor het team van coach Robert Molenaar. De defensie had de handen vol aan de dynamische voorhoede, met onder meer Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko. Het duo dat regelmatig in het eerste elftal speelt, voegde veel toe aan het aanvalsspel van Jong PSV. Voor rust bleven tegendoelpunten nog uit door een paar goede reddingen van Hobie Verhulst.

Die had in de tweede helft echter geen antwoord op twee inzetten van Bergwijn. Bij zijn eerste treffer na een uur spelen was hij het eindstation van een fraaie aanval. Amper zes minuten later profiteerde hij van balverlies van Dennis van der Heijden. Na een snelle dribbel verschalkte hij Verhulst voor de tweede keer.

Door de nederlaag wisselen Jong PSV en FC Volendam van positie op de ranglijst. FC Volendam staat nu vijfde.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen