College Castricum: geen oplossing spoorknelpunt

Van onze verslaggever
Castricum

De opstoppingen bij de spoorovergang Beverwijkerstraatweg in Castricum zijn niet goed op te lossen. Die conclusie heeft het college van b en w moeten trekken na uitgebreid onderzoek en rekenen.

Het voorgestelde pakket aan verkeersmaatregelen om de doorstroming rond het spoor te bevorderen, leveren ook nadelen op. En uiteindelijk maakt het voor de wachtrij bij de spoorbomen geen verschil.

Op donderdag 21 januari is er een openbare informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad waar de onderzoeken worden toegelicht.

Al lange tijd wordt gezocht naar oplossingen voor het knelpunt spoorovergang.

Eerder werd al gekeken of tamelijk ingrijpende maatregelen een oplossing konden bieden. Maar diverse opties voor een tunnel en ook voor een oostelijke randweg vielen af.

In tweede instantie heeft de gemeente gekeken naar ’slimme’ oplossingen op de bestaande wegen. Mogelijk zouden maatregelen als eenrichting, een afslagverbod of een andere ligging van het fietspad eraan bijdragen dat verkeersstromen elkaar minder ophouden. Maar ook dit zal niet helpen, aldus B en W. Die effecten zijn er wel, blijkt uit de verkeersmodellen, maar hebben geen effect op de wachttijden zelf.

Wethouder Leo van Schoonhoven: ,,Per saldo zijn er dus niet echt verbeteringen te boeken. De grootste factor blijven de spoorbomen, alle denkbare maatregelen zijn hooguit marginaal.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.