Belastingkorting voor vernieuwende ondernemers

© HSPublicity

Bedrijven die volgend jaar investeren in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten krijgen daarover een belastingvoordeel van 10 procent. Dat schrijft staatssecretaris Weekers van Financiën, mede namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in een zogeheten nota van wijziging op het Belastingplan 2012.

De belastingkorting is geregeld in de eerste nota van wijziging op het Belastingplan 2012. Deze zogenoemde Research & Development-aftrek (RDA) is een extra aftrekpost voor ondernemingen voor niet-loonkosten en investeringen die betrekking hebben op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Het percentage van de extra aftrek voor 2012 wordt voorzien op 40. Dit levert in de vennootschapsbelasting – bij een tarief van 25 procent - een netto voordeel op van 10 procent. Ook ondernemers die inkomstenbelasting betalen, krijgen belastingkorting. De hoogte daarvan hangt af van het belastingtarief dat de ondernemer betaalt.

Met deze maatregel geeft het kabinet vorm aan de nieuwe koers in het beleid ten aan zien van het bedrijfsleven, waarbij negen topsectoren centraal staan. Behalve minder belasting voor vernieuwende ondernemers komt er veel meer durfkapitaal beschikbaar voor starters en snelle groeiers, worden onnodige regels afgeschaft en komt er een diplomatieke lobby voor onze bedrijven in het buitenland. Uitgangspunt van het nieuwe beleid is dat niet meer wordt gestuurd met regels en subsidies, maar dat Nederlandse bedrijven de ruimte krijgen om te ondernemen en te investeren, te innoveren en te exporteren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.