Rob Scholte mobiliseert aanhang om stelling Helderse Courant

Hedzer Faber
Den Helder

Kunstenaar Rob Scholte voert campagne om de wekelijkse opiniestelling van deze krant te beïnvloeden.

En met succes. Halverwege het weekend waren 350 stemmen geteld en was 75 procent het eens met de stelling ’Rob Scholte heeft zijn kans gehad’, maandag was dat opgelopen tot duizend stemmen waarvan 60 procent ’oneens’ koos.

Het kantelpunt lag op zondagmiddag, toen het Rob Scholtemuseum een mail stuurde aan alle ondertekenaars van de door Scholte geschreven open brief aan de gemeente. In niet mis te verstane bewoordingen; ’B & W Den Helder laat geen middel onbeproefd om Rob Scholte en zijn museum in een kwaad daglicht te stellen. Daartoe wil de Helderse Courant hen nu helpen met een kwalijke publieke enquête. De Courant steunt B & W Den Helder en hoopt aan te tonen, dat het museum in Den Helder niet welkom is en ongeliefd. Voorkom, dat het RS Museum op grond van deze valse info en hun regelrechte leugens gaat verdwijnen.’

Uiteraard kiest de redactie geen partij. We peilen de mening van onze lezers via een scherpe stelling. Zo kozen we in augustus 2014 nog voor ’Rob Scholte mag best wat kosten’ met de suggestie dat hij het oude postkantoor gratis moet krijgen om het (toeristische) belang voor Den Helder. Destijds was de uitslag 50-50.

Per ip-adres kunnen meerdere collega’s of gezinsleden stemmen. De uitslag wordt voor publicatie in de zaterdagkrant gecontroleerd op misbruik van deze mogelijkheid.

Stemmen en reageren op de stelling kan via deze link.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.