Ruimere norm voor armoedehulp

Redactie Waterland
Purmerend

De gemeente Purmerend gaat actiever achter gezinnen aan die net iets te veel verdienen om in aanmerking te komen voor hulpregelingen. Op die adressen is de armoede soms nog schrijnender dan bij hen die wel worden geholpen.

Voor kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het bestaansminimum is er een regeling zodat zij lid kunnen zijn van een club. Op die manier gaat de gemeente tegen dat kinderen uit een arm gezin ook eenzaam worden. Per kind is 350 euro per jaar beschikbaar en voor volwassenen honderd euro. De gezinnen krijgen coupons om mee te betalen.

Een doorsneegezin krijgt op die manier negenhonderd euro extra. Wie een paar euro boven de inkomensgrens zit, greep tot nu toe naast die regelingen. Terwijl gebleken is dat ook die gezinnen soms te maken hebben met schulden en afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Om de gezinnen die het aangaat op te sporen, stelt de gemeente dit jaar een medewerker aan. Volgens wethouder Berent Daan wordt ook gewerkt aan een vangnet voor mensen die toch in problemen komen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.