Belegering levert FC Volendam puntje op

Medewerker Internet
Volendam

,,Toch nog een punt’’, verzuchtte de Volendamse aanhang opgelucht na de dikverdiende gelijkmaker van Henk Veerman tegen VVV Venlo (1-1). En zo was het maar net. Op een waterkoude middag in Volendam bleek gerechtigheid toch nog te bestaan.

Het leek namelijk weer zo’n dag te worden waarop niets wilde lukken. Zo’n wedstrijd waarin Volendam anderhalf uur lang op zoek is naar een gaatje in de defensie van de tegenstander, maar het doelpunt aan de andere kant valt. Volgens trainer Hans de Koning had zijn assistent Johan Steur twaalf kansen opgeschreven in zijn aantekeningenboekje. Die van VVV waren op de vingers van één hand te tellen.

Maar ondanks het eenrichtingsverkeer stonden de Limburgers ineens te juichen. VVV-middenvelder Ozan Türk poetste een vrije trap op magistrale wijze langs doelman Theo Timmermans.

Volendam voerde de belegering vervolgens verder op maar VVV-doelman Niki Mäenpää bleef overeind. Totdat Henk Veerman zich ontdeed van zijn trainingspak. De boomlange aanvaller deed wat van hem werd verwacht. Zijn vlammende schot sloeg tegen de binnenkant van de paal binnen: 1-1.

,,En dan mag je uiteindelijk toch nog in je handjes knijpen met een gelijkspel’’, zei De Koning. ,,Hoewel het dikverdiend was.’’

Dat een deel van de aanhang zich tijdens de wedstrijd kritisch uitliet over zijn spelers, zat hem na afloop wel dwars. ,,Als Menzo een bal verkeerd raakt, hoor ik veel geschreeuw vanaf de tribune. Daar stoor ik mij aan. Zoiets kan iedere speler overkomen. Zelfs Messi. Deze jongens verdienen meer krediet.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen