Filmdecor

Gerard van Engelen

Daar waren ze weer: snorrende camera’s in Alkmaar, sterren in de binnenstad: Jeroen van Koningsbrugge, Thekla Reuten en Angela Schijf werken hard aan de crimifilm ’Schone Handen’, die over een jaar in première gaat. Alkmaar golft straks volle zalen door, als filmdecor.

De ervaring leert dat zo’n status een hele speciale doelgroep aantrekt: filmtoeristen met veel geld. Hopen dus dat het niet zo’n drama wordt als ’De Kandidaat’, die eind 2010 werd opgenomen.

Daarin debuteerden uw eigen verslaggevers een microseconde als klapveefiguranten tijdens de toespraak op het Waagplein. Alles voor een goed verhaal!

Dat die film flopte, lag dus niet aan ons.

’Schone Handen’ doet het vast beter. Dat kan Alkmaar mooi uitbuiten door zijn historische uitstraling uit te venten aan locatiebureaus. Internationaal graag.

Want waarom moet in een James Bond-film altijd Big Ben eraan geloven? Of de Tower Bridge? De schurken kunnen toch onze Waagtoren wel eens ’n keertje opblazen? De Kippenbrug rammen in een speedbootachtervolging? Een Alkmaarse bondgirl kan overtuigend kirren als James zijn kaasdragersoverall uittrekt.

En als de wereld dan gered lijkt komt de Alkmaarse climax, die zorgt voor hysterisch gegil in de laatste minuut: 007 steekt ineens de vierbaans Kanaalkade over. Op de fiets!

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.