Kinderen behoeden Beemster voor vloedgolf

Redacteur Waterland
middenbeemster

De voorstelling Vloedgolf van Leeghzakker van Jette Derlagen, Nita Kersten en Mike van Wetten met kinderen uit de Beemster in de hoofdrollen trekt dit weekeinde veel toeschouwers.

Alles bij elkaar valt de belangstelling voor het Op de Bres Festival, dat de forten van de Stelling van Amsterdam als decor heeft, de eerste twee dagen wat tegen. Verkoeling wordt vooral gezocht aan het water, hoewel de forten dat natuurlijk ook te bieden hebben.

Die overgang, van warm naar koud, en die van licht naar donker, daar maakt het theatergezelschap De Waterlanders uit Wageningen gebruik van in de muziekale voorstelling HOORizon. Hoe moet dat zijn geweest, een langdurig verblijf in het fort? Maandag is dat nog te zien en te horen in Fort Spijkerboor.

Fort aan de Middenweg is in de voorstelling Vloedgolf van Leeghzakker omgedoopt tot Fort Hoop, en 'verbouwd' tot kinderparadijs. Fort Hoop moet een veilig heenkomen bieden voor de Beemster toekomst, tegen een verwachte vloedgolf. Sommige kinderen weten, die grote rode knop die de boosaardige Leonard Leeghzakker om zijn pols draagt, daarmee kan hij het lot een handje helpen, een gemaal laten exploderen en de polder onder water zetten. Gelukkig loopt het anders. Het moet een feest voor de kinderen zijn om in dit verhaal mee te spelen.

Op de Bres is ook maandag nog. Het programma is te vinden op de site www.stellingvanamsterdam.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.