Campagne Meld Misdaad Anoniem om gewelddadige dood Eddie Overmulder uit Den Helder

Eddie Overmulder.© Archieffoto

Hedzer Faber
Den Helder

Meld Misdaad Anoniem (kortweg: M.) is een campagne gestart om meer tips te krijgen over de gewelddadige dood van de 44-jarige Eddie Overmulder uit De Schooten.

Hij werd vrijdagavond 16 september 2016 gevonden, half in een sloot langs de C.G. Geusstraat. Zijn hond Dushi wachtte naast het lichaam.

Een halfjaar later is de zaak nog niet opgelost. Volgens M. heeft de politie ’een redelijk goed beeld van wat zich op de bewuste dag heeft afgespeeld’, maar er ontbreken nog puzzelstukjes. Dus worden getuigen andermaal opgeroepen om zich dus desnoods anoniem te melden. Ook andere informatie is welkom. Zo is de politie nog op zoek naar het gebruikte wapen; een ’scherp voorwerp’.

Nabestaanden van Overmulder zijn ervan overtuigd dat hun ’lieve Eddie’ met voorbedachten rade om het leven is gebracht en dat daar een bekende bij betrokken is geweest. Want een vreemde zou Mechelse herder Dushi nooit in de buurt van haar baas hebben gelaten. De politie houdt alle opties nog open.

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak (NPO1, 20.30u). Dat is de derde keer. Eerdere uitzendingen leverden meerdere tips op, maar de gouden tip zat daar niet tussen.

Tips doorgeven aan M. kan telefonisch via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl/eddie .

De recherche in Den Helder is te bereiken via 0900-8844.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.