Festival Welcome to the Future in Het Twiske afgelast

Redactie Waterland
Oostzaan/Landsmeer

Het festival Welcome to the Future in recreatiegebied Het Twiske is afgelast. De organisatie deed dat in overleg met politie, brandweer, hulpdiensten en de gemeente. De veiligheid van bezoekers, artiesten en personeel kan wegens het verwachte slechte weer niet worden gewaarborgd.

Het festival was uitverkocht. Er waren ruim twintigduizend kaarten verkocht. Vrijdag werden er nog maatregelen genomen tegen de verwachte regen. Zo werden er extra overkappingen gemaakt.

In een reactie of Facebook laat het Welcome To The Future-team van festivalorganisator ID&T weten dat alle opties onderzocht zijn, maar dat afgelasting de enige juiste was in verband met de verwachte windkracht 9 en weeralarm code rood.

Uit de aan de bezoekers van het festival gerichte boodschap: ,,Een vol jaar werk en creativiteit, alle mooie ideeën en dromen zullen nu onontdekt blijven door de duizenden van jullie die hebben afgeteld naar deze dag. Het spijt ons zo. Ons hart is gebroken. Maar diep van binnen weten we dat dit niet het einde is.''

De festivalorganisatie laat weten maatregelen te nemen om gekochte tickets te vergoeden.

De reacties van ticketeigenaren op de beslissing Welcome to the Future niet e laten doorgaan zijn op internet zeer uiteenlopend.Van begrip (bij een foto van een omgewaaide boom: ,,Mensen die roepen: 'laat het asjeblieft doorgaan'...hou asjeblieft op man. Dit is elders in het land...stel je voor dat het op een festival gebeurt. Enige die er blij mee zijn dat het festival doorgaat zijn denk ik mensen in de uitvaartbranche...'') tot grote verbazing (,,Ieder festival vandaag in Amsterdam e.o. begint op een later tijdstip, maar jullie als enigen blazen het helemaal af.'') en verslagenheid (,,Ik ben niet te troosten maar ik snap de beslissing wat is dit enorm balen, maar wel fijn dat er over het welzijn van de Future is na gedacht......... Zo klote.............Maar veiligheid gaat voor alles....'').

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.