Nieuwe chef voor L'Auberge Damhotel Edam

Edam

De vraag ligt voor de hand, als je eerder souschef bent geweest in een sterrenrestaurant. Een Michelin ster voor l'Auberge Damhotel Edam? ,,Daar hebben we het zelfs niet eens over gehad'', zegt de nieuwe chef-kok Sander Lutten. ,,Wel om het koken in het Damhotel op een hoger niveau te brengen. En dan zien we wel waar dat toe leidt.''

In alle stilte zou Sander Lutten de stap maken naar het Damhotel, maar stille transfers bestaan niet in het restaurantwezen. ,,Koks zijn één grote familie. Als leerling al wisselen ze vaak van restaurant om veel verschillende ervaringen op te doen. Ook later nog wisselen veel koks om de paar jaar van restaurant. Zo komen ze elkaar later overal tegen.'' Het informele circuit is ook de basis voor de transfermarkt. Waar iemand gaat ontstaat een vacature, waar iemand komt laat hij of zij een vacature achter. De rest gaat vanzelf.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.