Herfsttocht op de buitenplaatsen 's-Graveland

Ron Amesz

Het is herfstvakantie in Midden-Nederland en daarom verzorgt het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten deze en komende week wandelingen voor het hele gezin. Voor families met kinderen vanaf circa vier jaar is er een speciale herfstwandeling van drie kilometer uitgezet over de prachtige paden van Boekesteyn en het naastgeleden Schaep en Burgh.

Zo kun je woensdagmiddag onder leiding van een gids op zoek naar kabouters en onderzoeken of die figuurtjes echt kunnen toveren. De zoektocht tussen het weelderige loof staat verder in het teken van het bekijken van de vele tientallen soorten paddenstoelen in het bos. Tamme en wilde kastanjes liggen al op de grond en de herfstkleuren worden steeds uitbundiger in de statige lanen van de 's-Gravelandse Buitenplaatsen op de grens van het Gooise zand en het veen van de Vechtplassen.

Natuurmonumenten vraagt belangstellenden om vooraf even aan te melden. Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ 's-Graveland, Telefoonnummer 035-6563080. Meewandelen kost vijf of drie euro per persoon (op vertoon van ledenpas). Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.