Fikse schadevergoeding na medische missers voor man uit Edam

Fikse schadevergoeding na medische missers voor Edammer

Fikse schadevergoeding na medische missers voor Edammer

Leonie de Vries
Edam

Verwarmingsmonteur Edammer Rob van Tol uit Edam heeft een fikse schadevergoeding gekregen naar aanleiding van medische missers. Hij kreeg drie jaarsalarissen voor gederfde inkomensschade en daarnaast een bedrag aan smartengeld en voor aanpassingen in en om zijn huis.

De nu bijna 50-jarige onderhoudsmonteur verstapte zich in 2005 bij een popconcert. Bij een operatie kwam een bacterie in de wond. Uiteindelijk eindigde de man na vele vervolgoperaties met een kunstknie. Hij werd in de jarenlange schadevergoedingsprocedure bijgestaan door FNV Bondgenoten. De vergoeding is een bedrag van zes cijfers, aldus letselschadespecialist Adrie van Kampen van het FNV.„Hij raakte volledig arbeidsongeschikt. Hij kan niet eens meer normaal op de wc zitten omdat hij zijn knie bijna niet meer kan buigen”, vertelde letselschadebehandelaar Adrie van Kampen van FNV Bondgenoten maandag. De man uit Edam is niet de enige gedupeerde van de orthopeed. Volgens Van Kampen lopen nog tien letselschadezaken.

Het Waterlandziekenhuis ontsloeg de omstreden orthopeed in 2010. Een onderzoekscommissie stelde vast dat de arts ernstige fouten had gemaakt en een risico vormde voor de patiënten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.