Helders Tuindorp wil af van krakkemikkige schuttingen

Petra Bies
Den Helder

Tuindorp wil af van de vele krakkemikkige schuttingen in de wijk. De scheefgezakte en overhellende omheiningen staan soms op instorten en zorgen voor een onveilig gevoel in de stegen.

Gehoopt wordt op een bijdrage uit het Wijkconvenant Plus, de pot geld van Woningstichting en gemeente waaruit zaken kunnen worden betaald die het aanzien van de buurt verbeteren. Het hoekje nabij de spoortunnel staat als eerste op de nominatie. Het zijn de witte huizen met rode daken aan de Anemonen-, Flora- en Anjelierstraat en nog een stukje van de Brakkeveldweg. Er staan daar langs de erven schuttingen die al bijna dertig jaar oud zijn, vertelt Sylvia Hamerslag van de buurtvereniging, die zelf al drie decennia in dat deel van Tuindorp woont.

Vloerhout

,,De huizen werden toen gerenoveerd, de schuttingen mochten de bewoners zelf timmeren. Van vloerhout uit sloopwoningen, niet echt geschikt voor dit doel. Een aantal schuttingen hebben we al gestut om te voorkomen dat ze omvallen.’’

De meeste mensen in de buurt hebben het financieel niet breed. Geld voor een nieuwe schutting bij de huurwoning is er doorgaans niet. De schuttingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de huurders en zijn ook hun eigendom. Woningstichting heeft er dus geen bemoeienis mee.

Hamerslag hoopt dat het schuttingplan snel kan starten. Woningstichting tempert het enthousiasme enigszins. Het plan moet nog worden besproken. Dat zal wel op heel korte termijn gebeuren, aldus woordvoerster Marion van den Broek.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.