Lekker borrelen op Kippebillenparty

Even na tien uur zit de sfeer er al goed in.© Foto Theo Annes

Isabel Broersen
Wijdenes

In Wijdenes gebruikt de organisatie van Kippebillen Strandparty de ingrediënten die ruim veertig jaar zorgen voor een succes: ’de charme van het IJsselmeer’, een kampvuur, bbq en gratis entree.

Daarmee trekt deze West-Friese ’strandparty’ een gevarieerd publiek. Rond tienen begint het terrein aardig vol te lopen. Met de Kippebillenbus, auto of fiets trekt jong en oud naar Wijdenes. ,,Ik ben eigenlijk een Rotterdammer, maar woon al achttien jaar in Enkhuizen’’, vertelt Joris (64). ,,In 2005 vertelde iemand mij over Kippebillen en sindsdien wilde ik altijd al een keer kijken.’’ Voor Carola (19) en Lisa (21) uit Wijdenes viel de fietstocht mee. ,,Het is leuk dat het een keer bij ons is. Het weer werkt dit jaar goed mee. Vorig jaar was het super slecht, maar vermaakten we ons ook prima.’’ Kippebillen is gewoon een leuk feest, zo concluderen veel bezoekers. Vooral het feit dat er veel bekenden zijn maakt het voor velen een geslaagde avond. Roland (51) uit Enkhuizen: ,,Al sta ik in Venhuizen of Medemblik, het is gewoon altijd leuk als er bekende gezichten zijn.’’

Als de zon onder is, staat het terrein vol en weet DJ Dolphin de voetjes van de vloer te krijgen bij het publiek dat vooraan staat. Het nummer ’Shirt uit en zwaaien’ zorgt zelfs voor een aantal ontblote bovenlichamen. Na dat opwarmertje betreedt coverband Session het podium om een uiteenlopend repertoire te laten horen. ,,Ik wacht op de Nederlandstalige muziek’’, roept Kevin (17) uit Wervershoof. ,,Dan kunnen we lekker meebrullen.’’ Achter de dansende menigte wordt vooral met vrienden en wat oude bekenden bijgepraat, zoals al veertig jaar gebeurt op Kippebillen. En dat gaat voorlopig nog door. ,,Ik kan verklappen dat we er volgend jaar weer zijn’’, kondigt DJ Dolphin al aan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen