Ara Manu fladdert ergens bij Venhuizen

Een andere blauw-gele ara© JJFOTO

van onze verslaggever
Venhuizen

De kans is groot dat een grote blauw-gele Ara ergens in de Drieban bij Venhuizen fladdert. De grote felgekleurde papegaai zou wel eens Manu kunnen zijn, die ontsnapt is uit Diergaarde Blijdorp.

Dat meldt NH Nieuws op de eigen website. De ara is al ruim een week vermist in de Rotterdamse dierentuin, toen vier ara’s de vrijheid kozen tijdens een demonstratie. Alleen Manu is nog voortvluchtig, de anderen werden al in Spijkenisse en Bodegraven gevangen.

Dit weekeinde zag een gezin het bonte bezoek in de eigen achtertuin. Daarna was Manu weer gevlogen. De dierentuin wil ’m graag terug, en vraagt de mensen uit te kijken en indien nodig een seintje te geven. Vogeltrainer Rolf Orderman van Blijdorp stelt dat Manu al jarenlang bij demonstraties voor het dierentuinpubliek is betrokken. De hoop is dat de ara met een beetje voer al snel is in te palmen.

Volgens trainer Orderman kan de rustige ara dan gewoon worden opgesloten in huis, zonder problemen. En in dat geval wordt hij opgehaald. Manu is te herkennen aan een ring om z'n poot. Ook mist het dier een nagel. Blijdorp had zondagmiddag nog geen nieuwe melding gekregen over de ara.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen