Uit het niks komen de bootjes naar Prinsenhofconcert in Westzaan

Redacteur Zaanstreek
Westzaan

De verwachte wind baarde de organisatie van het eerste midzomerconcert bij molen Het Prinsenhof te Westzaan zorgen. Het zou zaterdagavond een uniek openluchtevenement moeten worden, speciaal voor botenbezitters.

Een muzikaal samenzijn met voornamelijk Westzaanse musici en de molen als decor. Zouden de weergoden een oogje dichtknijpen? Of zou deze knipoog naar het bekende Amsterdamse Prinsengrachtconcert zowel letterlijk als figuurlijk in het water vallen?

,,We willen meer evenementen organiseren op en rondom onze molens’’, aldus organisator Rolf Stigter van Vereniging de Zaanse Molen. ,,Ik heb niet slecht geslapen vannacht, maar ik hoop natuurlijk wel op flink wat mensen.’’ Een kwartier voor aanvang liggen er slechts twee bootjes. Je hoort het riet ruisen, het water kabbelen en in de verte loeit een koe.

Maar dan! Alsof ergens een seintje is gegeven komen van alle kanten bootjes aangevaren. Bootjes gevuld met mensen met gevulde picknickmanden, flessen wijn en thermoskannen met koffie. Vlak voor aanvang meren er 20 boten aan en zijn er ruim 100 bezoekers. Klokslag acht uur zijn alle knopen gelegd en hebben wandelaars via het Relkepad een stoel op het gras voor de molen gevonden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.