Huisweid Festival Warmenhuizen gaat voor recordopbrengst

Mike Deutekom
Warmenhuizen

De grootste benefietactie in de regio wordt zondag weer gehouden. Dan staat voor de vierde maal het Huisweid Festival op het programma.

De organiserende Stichting Vrienden Voor Een Ander (SVVEA) hoopt dit jaar meer dan 75.000 euro op te halen voor de twee goede doelen waarvoor het festival wordt gehouden: de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) tegen taaislijmziekte en de Bontius Stichting, voor onderzoek naar de ziekte Fibreuze Dysplasie, een botziekte.

Het Huisweid Festival - gehouden op het gelijknamige bedrijventerreintje in Warmenhuizen - is gratis toegankelijk. De bands, artiesten, dansers en dj’s die tussen 13 en middernacht optreden doen dat allemaal belangeloos. Net als alle andere vrijwilligers.

En allemaal om zo veel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek te doen naar de beide ziektes, waar overigens kinderen in Warmenhuizen aan lijden. Via sponsoring, de verkoop van de cd ’Huisweid Recordings’, gadgets en natuurlijk giften op het festival, hoopt de SVVEA dit jaar nog meer geld bijeen te brengen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.