Straatrovers trappen man van fiets in Hoorn

Danja Koeleman
Hoorn

Een 18-jarige man uit Zwaag is zaterdagavond van zijn fiets getrapt en beroofd door twee andere mannen. Dat gebeurde rond middernacht in het park de Risdammerhout in Hoorn.

Twee mannen sprongen ter hoogte van de loopbrug aan de kant van de Vredehofstraat vanuit het niets uit de bosjes, trapten hard tegen de fiets van de man aan en riepen dat het slachtoffer moest stoppen. De man viel hard en stond vervolgens oog in oog met zijn twee belagers.

Het slachtoffer moest zijn persoonlijke eigendommen afgeven. Daarna gingen de rovers er vandoor in de richting van Huesmolen. De man is snel naar huis gefietst en heeft daar de politie gebeld. Het slachtoffer was erg geschrokken en hield aan de aanval een pijnlijke pols over. De Zwagenaar heeft aangifte gedaan.

Getuigen gezocht

De politie is nu op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben de mannen enige tijd rondgehangen in het park en is dit mensen opgevallen. Beide overvallers waren rond de 1,85 tot 1,90 meter en hadden een normaal postuur. Op het moment van de overval had het tweetal een capuchon op het hoofd en bedekten de mannen hun gezicht. Beide verdachten waren in het zwart gekleed. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen