Verdiend gelijkspel Telstar tegen FC Zwolle

Kees van Dalsem
velsen-zuid

Telstar had meer verdiend gisteravond tegen koploper FC Zwolle. Maar aan het eind van de wedstrijd moesten de Velsenaren blij zijn dat het de gedoodverfde kampioen van de eerste divisie op 0-0 hield.

In de slotfase was FC Zwolle nog twee keer dicht bij een treffer. Dan zou de wedstrijd net zo eindigen als tegen de concurrent van Zwolle in de strijd om het kampioenschap. RKC won enkele weken geleden met 0-1 in Velsen.

Eerst was het Danny Scheurs die de buitenspelval ontweek en vrij op Cor Varkevisser af mocht lopen. Maar de linksbuiten schoot over. Een minuut voor tijd werkte Varkevisser een schot na een vrije trap van links tegen de paal. Telstar zette daar in de tweede helft weinig tegenover. Wouter de Vogel kon niet genoeg kracht geven aan een kopbal. In de slotseconde ging een vrije trap van de AZ-huurling uit IJmuiden net naast. Maar afgezien van de kansen in de slotfase, gaf Telstar ook niks weg.

Voor rust waren de Velsenaren beter. Johan Plat had de grootste kans van de wedstrijd aan de kant van Telstar. In de 32ste minuut zette hij twee man goed weg en kon hij vrij voor keeper Diederik Boer uithalen. De keeper van FC Zwolle stond echter precies in de baan van het schot.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen