Brand in winkelcentrum Dorperweerth Julianadorp

© Noordhollandsdagblad.nl

(UPDATE) JULIANADORP

De vrijwillige brandweer van Julianadorp en het beroepskorps uit Den Helder hebben maandagavond een brand in winkelcentrum Dorperweerth in korte tijd onder controle gekregen, De brand was even na tien uur begonnen in de meterkast van slagerij Jan Kater aan de westkant van het centrum, maar verplaatste zich door het verlaagde plafond snel naar de rest van de winkel.

De brandweer schaalde daarom op tot 'middelbrand' en zette twee bluswagens en een hoogwerker in. ,,Het vuur was in enkele minuten geblust'', aldus officier van dienst Christel Borgstrom van de brandweer.

Hoewel na drie kwartier nog een stevige rooklucht rond het winkelcentrum hing en het alarm binnen onophoudelijk loeide, kon de brandweer rond elf uur, na een laatste controle met de hoogwerker van het dak van het winkelcentrum weer beginnen zijn spullen te pakken. Het talrijke publiek droop eveneens af.

Update: volgens brandweerofficier Borgstrom is binnen de vuur-, rook- en waterschade aan de slagerij groot. Ook de naastliggende winkel Marco's groente en fruit van Marco Dijkema liep veel (rook)schade op. Dinsdag zal bij daglicht pas duidelijk worden hoe groot de schade in de rest van het winkelcentrum is.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.